Menu

Over ons

Over Ons

Wij zijn Yvo Paagman (1963) en Dorith Paagman-Sanders (1965). Jarenlang koesterden wij de wens om te gaan leven in een Mediterrane sfeer. Mooi weer, lekker eten en drinken, veel buiten zijn en wonen en werken in een andere cultuur en natuur. Daar zijn we natuurlijk niet uniek in, maar daar zijn we wel wat mee gaan doen! Toen onze dochter en zoon uitvlogen, was het een goed moment voor een nieuw avontuur. Na een uitgebreide zoektocht in zowel Zuid-Frankrijk als Italië, vielen wij als een blok voor het zuiden van Le Marche en dit landgoed: hier willen we zijn!

Gezien onze beider opleidingsachtergrond (bedrijfskunde en hotelschool) en de mogelijkheden ter plekke, kozen we voor het opzetten van een Agriturismo. Een combinatie van een boerenbedrijf, in ons geval met olijfboomgaarden, en het bieden van verblijfsmogelijkheden voor toeristen. Met onze eigen vakantie- en kampeerervaring als basis maakten we de plannen voor het inrichten van de appartementen en onze eigen versie van “Glamping” met volledig ingerichte Luxe Tenten.

De start van Unico Senso

Na de verkoop van ons goedlopende wijnbedrijf (import & winkel) in Breukelen, zijn we in september 2016 verhuisd naar Montottone. Na ruim 9 maanden keihard werken, en zoals dat gaat met de nodige mee- en tegenvallers, ontvingen we in juli 2017 onze eerste gasten. Toen waren er 500 jonge olijfboompjes geplant, een zwembad aangelegd, een grote veranda bij de appartementen gebouwd en de privé buitenkeukens en badkamers voor bij de Luxe Tenten klaar. Wat waren we trots op en blij met de eerste enthousiaste recensies van onze gasten!

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van het verder ontwikkelen en onderhouden van de gebouwen, faciliteiten en de bijbehorende 8 ha. land. We realiseerden een extra appartement, een grote nieuwe schuur, een garage en de verdere restauratie van ons woonhuis. Daarnaast hebben we nog eens 350 jonge olijfboompjes geplant, zodat onze olijfboomgaarden nu uit totaal ruim 850 olijfbomen bestaan.

En nu

We hebben onze draai gevonden en genieten volop van ons avontuur en leven hier. De grootste uitdaging was en blijft dat àlles hier anders is of gaat dan je verwacht. De mensen hier in de regio zijn oprecht vriendelijk en de Italiaanse taal gaat ons steeds beter af . We hebben veel  plezier in het ontvangen van de gasten, het verder ontwikkelen van ons bedrijf en het delen van deze unieke plek. Benvenuti à Unico Senso!

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van onze gasten? Lees dan de recensies.