Menu

Omgeving

Ter voorbereiding van je vakantie in Le Marche zijn o.a. de volgende reisgidsen een aanrader:

  • Het zuiden van Le Marche van Evert de Rooij. ISBN 978-94-9117-257-1
  • Ontdek Marche van de ANWB. ISBN 978-90-18-03683-6

En de websites:
www.turismo.marche.it/
www.le-marche.com/ van Marche Voyager
www.andiamomarche.nl

Om je alvast een idee te geven over de veelzijdigheid van onze regio onderstaand een voorproefje. In de infomap in je appartement of tent tref je meer informatie aan en we adviseren je graag verder tijdens je verblijf.

Cultuur 

De geschiedenis van de steden in het zuiden van Le Marche gaat terug tot ver voor het begin van onze jaartelling. De Piceni en de Romeinen worden beschouwd als de eerste bewoners. Deze regio beleefde zijn bloeitijd in de middeleeuwen en de Renaissance. Dat is goed terug te zien in de veelal goed bewaard gebleven en gerestaureerde stadjes.
In bijvoorbeeld het nabij gelegen Petritoli kan een stadswandeling onder leiding van (een Nederlands sprekende) gids gemaakt worden.

Strand

Lekker lui zijn buiten Unico Senso kan bijvoorbeeld aan een van de stranden. Zowel in de dichtstbijzijnde badplaatsen als Pedaso en Porto San Giorgio is er keuze uit zandstranden, kiezelstranden, eenvoudige en luxe strandtenten of openbare stranden. Het iets verder gelegen charmante Grottamare, het mondaine San Benedetto del Tronto en het bijzondere Sirolo zijn voor een stranddagje de moeite waard!

Actief en Sportief

Wandelen en Fietsen/mountainbiken is mogelijk in de directe omgeving van Unico Senso en iets verder in bijvoorbeeld de Nationale/Regionale Parken “Monte Sibilini” en “Conero”.
Fietsen is ook erg leuk langs de vlakke kilometerslange strandpromenades, fietsverhuur is daar aanwezig.

Parks in the Marche
Parco Nazionale dei Monti Sibillini 
Parco del Conero

Watersporten en een bootje huren kan in de diverse badplaatsen en bij een aantal nabij gelegen meren.

Golfen 
kan dichtbij in Montefiore Dell’Aso op de 9-holes golfbaan van I Lauri Golfclub en op de 18-holes baan Conero Golfclub in Sirolo.
www.golfclubilauri.com
www.conerogolfclub.it

Paardrijden is in de directe omgeving mogelijk. Er zijn een aantal maneges die buitenritten organiseren.

Culinair

In de omgeving is er een scala aan restaurants. Van eenvoudige pizzeria’s tot restaurants met typische streekgerechten, visrestaurants, Enoteca’s, puur biologische restaurants etc.

Le Marche is een veelzijdige wijnregio en er worden zowel witte, rode, rosé als bruisende wijnen gemaakt. De vele wijnhuizen zijn te bezoeken.
In de zomer zijn er op tal van momenten en plaatsen markten met regionale specialiteiten (o.a. Porchetta, Salumi, Truffels) en worden er feesten georganiseerd.

Tochtjes

Unico Senso is een uitstekend vertrekpunt voor korte of lange tochtjes. De wegen kronkelen door het landschap en onderweg wordt je getrakteerd op de mooiste vergezichten. Lappendekens van wijngaarden, zonnebloemen, graan, olijfboomgaarden, bos en ruig landschap. En ineens zie je de azuurblauwe zee, bergen met eeuwige sneeuw of allebei tegelijk. Elk moment van de dag is het door de verschillende lichtval weer anders. In de dorpjes kan je staand aan de locale bar of op een terras genieten van een koffietje, drankje of ijsje en de vriendelijke sfeer van Le Marche. Combineer je tochtje met een bezoek aan een wijnhuis, een streekmarkt, een wandeling rond een meer of een middagje strand!