Menu

FAQ

FAQ: een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over een vakantie bij Agriturismo Unico Senso tref je onderstaand aan.

Staat jouw vraag er niet bij of wil je graag verdere toelichting? Mail, app of bel ons gerust; met alle plezier vertellen we meer! Zie ons emailadres en (NL) telefoonnummer bovenin deze website of gebruik het contactformulier.

1.Waar is Agriturismo Unico Senso precies?

In het midden van Italië, in de minder bekende regio Le Marche of De Marken. Verscholen in het prachtige heuvellandschap in het zuiden van de regio, tussen de Adriatische zee (half uurtje rijden) en de Sibillini bergen (3 kwartier rijden). Een ideale plek om de regio te verkennen! Ga naar onze positie op Google Maps

2. Hoe is Unico Senso bereikbaar?

We zijn goed te bereiken met de auto en ook voor het ontdekken en genieten van de omgeving is een auto onmisbaar! Er zijn diverse mogelijkheden om te vliegen en een auto te huren. Zie allerlei suggesties bij Route .

3. Kunnen we onze hond (of ander huisdier) meenemen?

Honden of andere huisdieren kunnen vanwege de algehele hygiëne, mogelijke allergiën van andere gasten, maar ook hun eigen veiligheid helaas niet bij Unico Senso verblijven.

4. Ik lees dat kinderen welkom zijn vanaf een leeftijd van 6 jaar. Waarom is dat?

Je verblijft bij Unico Senso midden in de natuur. Het terrein is ruig, met hoogteverschillen en er is nergens een hek of omheining. Het zwembad is overal 1.40 m diep en er is geen toezicht. Na de eerste 2 seizoenen zonder leeftijdsgrens hebben wij, uit oogpunt van veiligheid en ieders vakantieplezier, besloten dat kinderen van 6 jaar en ouder van harte welkom zijn.

5. Zijn er ook leeftijdgenoten voor onze kinderen?

Tijdens de schoolvakanties verblijven er meestal gezinnen met kinderen (vanaf 6 jaar) in onze accommodaties.
Onze ervaring is dat door de kleinschaligheid de aanwezige kinderen in alle leeftijden met elkaar optrekken. Ze vinden elkaar gemakkelijk in de Buitenlounge en bij het zwembad. Er worden eindeloos spelletjes gespeeld en de tafeltennistafel draait overuren! Zie de ervaringen van diverse gezinnen in de recensies.

6. Zijn er ook periodes dat er geen kinderen zijn, dus “Adults Only”?

Doordat wij een minimum leeftijd van 6 jaar hanteren, zijn er buiten de schoolvakanties doorgaans geen gasten met kinderen.

7. Ik ben/een van mijn reisgenoten is slecht ter been/beperkt mobiel. Is Unico Senso een geschikte accommodatie voor ons?

Ons terrein en ook de tuin direct om de faciliteiten en accommodaties heen heeft hoogteverschillen, trappetjes en grindpaadjes. We beschikken niet over aangepaste (sanitaire) voorzieningen. Voor personen die slecht ter been/beperkt mobiel zijn, is Unico Senso ongeschikt en niet plezierig om te verblijven.

8. Is het mogelijk om ook een ontbijt te boeken?

Wij serveren geen ontbijt. Wel bakken we ’s morgens op bestelling lekkere baguettes af!
Vlakbij in het dorp Montottone (4 km) zijn een bakker en supermarkt (COAL). Bij Bar Rosita kun je terecht voor een typisch “Italiaans” ontbijt met heerlijke koffie en zoete broodjes naar keuze.

9. We willen onze fietsen meenemen. Is het goed mogelijk om bij jullie in de buurt te fietsen?

Ja, dat is zeker mogelijk en wordt ook veel gedaan. Zowel sportief met de racefiets of mountainbike, als recreatief en dan veelal met e-bike/trapondersteuning. Wel een paar kanttekeningen! Het is behoorlijk heuvelig, er zijn geen fietspaden en ook het geasfalteerde wegdek vertoont nogal eens scheuren en gaten.
Voor de minder geoefende fietser is er een lang en vlak fietspad langs de Riviera delle Palme aan de kust.

10. Kan ik ook op andere dagen dan op zaterdag aankomen of vertrekken?

Ja, boeken kan met een aankomst- en vertrekdag naar keuze, met een minimum van 3 nachten. Zo kan je de drukke reisdagen vermijden! Doordat we geen vaste wisseldag hebben, kunnen wij zelf de accommodaties weer in orde maken en de volgende gasten rustig ontvangen en wegwijs maken.
We streven naar een optimale bezetting van alle accommodaties en stellen het op prijs als je boeking aansluit bij een andere boeking van de betreffende accommodatie of er minimaal 3 nachten vrij blijven.

11. Is het mogelijk om een bepaalde plek/Luxe Tent te boeken?

Je kunt tijdens het boeken bij de opmerkingen een voorkeur aangeven. Omdat wij niet werken met vaste wisseldagen kunnen we deze voorkeur echter niet garanderen. We streven uiteraard naar een optimale bezetting van alle tenten en passen de “puzzel” van de boekingen zo efficiënt mogelijk in elkaar.

12. Welke voorwaarden hanteren jullie als ik onze vakantie onverhoopt moet annuleren?

Zie punt 7. in onze Algemene Voorwaarden
Indien je het risico van annuleringskosten niet wil/kan lopen, adviseren we je om tijdig een adequate annuleringsverzekening af te sluiten.